Ultra Flip de Muze: "vierjarige hengst met intelligentie en maturiteit van een zesjarige"

Promo
23 apr 2024
Door Horseman Kristof

Zou het kunnen dat wanneer het beste dat je ooit gereden hebt, samenkomt met veel van het beste dat Stal de Muze te bieden heeft, er iets ontstaat dat ultra is?

De redactie van Gazette de Muze vroeg het aan Karline De Brabander, die Ultra Flip De Muze uitbracht in de Lannoo Belgian Stallion Competition. Het vierjarig fokproduct van Joris De Brabander en Joline Meulewater sprong overigens drie van de vier manches foutloos. Enkel tijdens hun eerste kennismaking, begin januari, viel er een balk uit de lepels. Omdat fouten maken menselijk is. Want zo slim lijkt deze Ultra Flip de Muze wel te zijn.

Karline De Brabander: Ik heb destijds ook met Bamako de Muze, Elvis ter Putte en Kasanova de la Pomme gereden. Dat waren één voor één geweldige paarden en Bamako zit voor altijd in mijn hart, maar ik heb nog met geen enkele hengst gereden die zo slim is als deze Ultra Flip De Muze.

Hij heeft zijn naam echt niet gestolen. Dit is nog een stapje hoger als het op intelligentie en springtalent aankomt. Ik heb het gevoel dat als ik morgen met dit paard een parcours van de zesjarigen moet springen, hij dat zonder problemen zal doen. Zo slim. Zo’n goed hoofd. Zoveel evenwicht en balans. Dat heb ik nog nooit gevoeld.

Hij is eigenlijk nog maar drieënhalf jaar oud maar hij voelt aan als een paard dat alles aan kan.   Bamako de Muze, Elvis ter Putte en Kasanova de la Pomme maken deel uit van het DNA van Ultra Flip de Muze.

Tussen zijn overgrootouders vinden we de iconen  Darco, Fragance de Chalus, Werlychin de Muze, Vigo d'Arsouilles en H&M Butterfly Flip.

Wat ik voel als ik in het zadel van Ultra Flip de Muze zit, is uniek en lijkt me een ultieme bevestiging van zijn genetische samenstelling. Dat mag echter geen reden zijn om stappen over te slagen in zijn opleiding.

We gaan het net als met de andere paarden rustig aan doen. Tijd geven om jong te zijn. Fouten vergeven en ze alle kansen geven om te groeien in de sport 

 

Quick Flip de Muze

De uitzonderlijke verervingscapaciteiten van Mosito van het Hellehof zijn reeds bekend. Een van die producten uit zijn eerste jaargang is Quick Flip de Muze. Deze jonge merrie bouwt zelf ook aan haar sportcarrière.

Met Wouter Lamsens in het zadel sprong ze vorig jaar ettelijke (dubbel) foutloze omlopen in de STX Cyclus. Met nakomelingen als Ultra Flip de Muze lijkt ze ook in de fokkerij haar stempel te gaan drukken. Quick Flip heeft sowieso een uitdrukkelijke “de Muze”-signatuur. Haar moeder is de merrie Vigo’s Flip de Muze (v. Vigo d’Arsouilles), die met Bernardo Alves quasi wekelijks vooraan staat in de internationale 1.40m- en 1.45m-rubrieken. De grootmoeder van Quick Flip is uiteraard H&M Butterfly Flip.

Quick Flip is in mijn ogen de allerbeste merrie uit de sowieso al uitzonderlijk eerste jaargang van Mosito. Door omstandigheden zal ze waarschijnlijk niet de topsport bereiken, maar haar genen zijn sowieso waardevol in de fokkerij en beschikbaar via Ultra Flip”, vertelt Joris.

Klik hier voor meer informatie over Ultra Flip de Muze.

Bron: 
Tekst: Kris Van Steen